måndag 2 april 2012

"Lena"

Har äntligen börjat på karaktärsbeskrivningen. När man väl har börjat så var det inte så svårt att bara fylla på med information och herregud vad nyttigt och vad användbart det kommer att vara. Så spännande att se henne växa fram! Det är inte på långa vägar klart, men så här börjar dokumentet med arbetsnamn "Lena":


Ålder 42. Född 2:a April 1970. Håret är axellångt och smålockigt av gammal permanent. Cendréfärgat. Ibland lägger hon in lite ljusare slingor. Ögonen är blågrå och mandelformade och små rynkor har börjat framträda. Hon bär diskreta glasögon av modell tunna stålbågar på ovansidan och ingen inramning på undersidan. Kinderna är ganska runda och markerade och näsan rak. På sommaren får hon fräknar på näsan när hon blir solbränd. Läpparna är medelsmala med en ”tydligt kurvad” överläpp. Inte särskilt putiga. Hyn är åt det blekare hållet. 1,68 lång. Kroppstypen är stadig med lite kraftigare lår, byst och överarmar. Hon hade varit nöjd om hon vägde 10 kilo mindre. Hon har ganska mycket leverfläckar över kroppen och storlek 40 i skor.

Hon kommer från en medelsvenssonfamilj. Det är ingen pedantisk familj och saker och ting låg ofta spridda i högar överallt och hennes föräldrar fastnade i ”furu- och kopparkitteleran”. Hon är uppfödd på landet mitt emellan två mindre orter. Hon har en lillebror som heter Henrik. Han bor i Göteborg med sin sambo Anna och de har ett IT-företag ihop och de har en treårig son som heter Melvin. Hon står inte nära sina föräldrar på det sätt att de pratar om de väldigt innersta känslorna med varandra, men till viss del känner hon att hon kan öppna upp sig för dem. Pappa Hans har jobbat på industri under hela uppväxten men är nu pensionerad. Mamma Kerstin har haft en blomsterbutik som hon sålt inför pensionen och föräldrarna har köpt en lägenhet i Alicante för pengarna. Inte konstigt med tanke på att många semestrar spenderades på charterresmål. Hade många vänner under högstadietiden och gymnasiet, men sedan hon flyttade ifrån sin barndomsort har hon inte hittat så mycket umgänge. Kvar sen barndomen finns hennes intresse för hästar. I nuläget bor hon ensam tillsammans med sin 16-åriga drummelson Johan.  
Lena önskar att hon var lite mer spännande och äventyrslysten. Till exempel åker hon fortfarande hellre till något charterresmål och bara ligger i solen där allting är planerat och bekvämt istället för att åka iväg och backpacka där man inte vet i vilket skick rummet är där man kommer sova (om man ens sover inomhus) eller vandra i berg (skoskav, svettigt, poänglöst). Fast hon vill gärna att andra ska tro att hon är lite mer äventyrslysten så hon brukar säga att hon tycker det låter jätteroligt när någon berättar om någon resa till någon spännande destination. och att hon gärna skulle vilja göra nåt sånt själv.


3 kommentarer:

  1. Vilken härlig detaljerad beskrivning du ger av din huvudperson. Lycka till med planerandet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Det ska bli spännande att se vilken skillnad det kan göra att vara förberedd när man börjar skriva, istället för som ivriga jag skriva tre kapitel i rasande fart och sen stå still med berättelsen ett halvår :)

      Radera
    2. Ja, det gör det väl. Tror jag. Men ibland händer det att fast man vet rätt mycket om karaktären så inser man att det är nåt man saknar ändå. Att man måste vrida och vända på dem lite till. Har en bifigur som jag kämpat rätt hårt med och sen när jag fattade vad det var så blev också hon någon att tycka om och inte bara irritera sej på.

      Radera