fredag 11 juli 2014

Elefanten i rummet

Hörde på nyheterna häromdagen att antalet cancerfall fortsättar att öka. För att minska risken för cancer har man därför kommit fram till att man ska sluta röka, sluta dricka alkohol, sluta äta kött, motionera, etc. Stämmer säkert. Men är det bara jag som tycker det är så vansinnigt konstigt att det ALDRIG nämns att det är skadligt att prata i mobiltelefon? Det är liksom en stor elefant i rummet och ingen nämner den. Som exempel denna studie från Universitetssjukhuset i Örebro.

Som bland annat då studien sammanfattar: "Clearly, digital mobile and cordless phones increase the risk of malignant brain tumours in our present study, as well as in our previous studies."

Det finns även detta dokument från Strålsskyddsstiftelsen med samlad information om studier som har genomförts. (Dock ska sägas att jag tycker att strålsskyddsstiftelsen är dålig på att källhänvisa och tycker inte alltid att deras sammanfattningar stämmer helt överens med källan, men det länkas till intressanta studier i ämnet så man kan läsa själv och bilda sig sin egen uppfattning.) Summan är i alla fall att det är tydligt att det finns en risk att mobilanvändande kan orsaka cancer.

Jag förstår att det tystas ner. Tänk om vi inte man förbjöd trådlöst. Vilken käftsmäll till hela världen att släcka denna multibiljonindustri/multibiljonkostnadsbesparande funktion. Det är mäktiga krafter att kämpa emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar